A folyamatos fejlődés útján

Régi gyár Kitérogyár Régi felvétel

„Vasgyár." Így nevezték a gyöngyösiek a város első jelentős ipari üzemét, az 1951-ben Diósgyőrből idetelepült Váltó- és Kitérőgyárat. 40 évvel a termelés megindulását követően, 1991-ben a Magyar Államvasutak és az osztrák VAE GmbH 50-50%-os részvételével VAMAV Vasúti Berendezések Kft. néven vegyes vállalattá alakult. Ezzel megvalósultak Magyarországon is a magas követelményeket kielégítő európai színvonalú, exportképes kitérőgyártás feltételei. Ma a VAMAV Kft. a vasúti és egyéb fémszerkezetek nagy tapasztalatokkal rendelkező gyártója.
 
Küldetésünk a kötöttpályás közlekedési vállalatok korszerű felépítményi szerkezetekkel való ellátása, a vasúti közlekedés biztonságának és versenyképességének folyamatos fejlesztése. 
 
Fő tevékenységünk vasúti felépítményi anyagok és egyéb fémszerkezetek tervezése, gyártása, szerelése és javítása, beleértve a vasúti kitérőket és kitérő alkatrészeket, öntött vagy hegesztett keresztezéseket, vágánykapcsolásokat, szigetelt kötéseket, kapcsoló- és rögzítő anyagokat.
 
Célunk, hogy állandó fejlődést biztosító jövedelmező gazdálkodással, a vevői igények kielégítésével piaci pozíciónkat megerősítsük, továbbá biztosítsuk munkatársaink anyagi, illetve szellemi gyarapodását, és méltányos hasznot biztosítsunk tulajdonosainknak.
 
A külföldi tulajdonos megjelenésével lehetőségünk nyílt a legújabb technológiák használatára. Az új technológiák a kutatás és fejlesztés területének is lendületet adtak. A fejlesztésekhez hozzátartozik a gyártó infrastruktúra fejlesztése, a megmunkáló gépek korszerű számítógépes vezérléssel történő felszerelése. Úgy a múltban, mint a jelenben a legjobb szakember- és tervezőgárdát foglalkoztatjuk.
 
Cégünk a kezdetektől fogva sok szálon kötődik a befogadó városhoz. Nem volt a városban olyan jelentős esemény, amelyen a kitérőgyáriak ne vettek volna részt. A gyárban alakult meg a ma is működő Gyöngyösi Játékszín, a nemzetközi hírnevű Vidróczki néptáncegyüttes és különböző sportkörök. Ezek részvétele a város életében erősítette, szorosabbra fűzte a kapcsolatot. Egyre nőtt a város lakói és a gyár dolgozói között az egymás iránti megbecsülés. 1991 után a város és a gyár közötti kapcsolatok ápolásának új lehetőségei nyíltak meg. Jelentősen hozzájárult ezeknek a kapcsolatoknak az alakításához a VAE GmbH segítsége. Ennek a folyamatnak egy jelentős állomása a Zeltweg és Gyöngyös közötti testvérvárosi kapcsolat létrejötte.
Ma a VAMAV Kft. neve a piacon világszínvonalú termékeket, nagyszerű teljesítményt és az érdekelt felekkel való szoros együttműködést jelenti, mely biztosítja, hogy a cég a jövőben is a kötöttpályás közlekedési vállalatok és a vasútépítő megbízható partnere legyen.

VAMAV_2VAMAVGyöngyös főtér

 Bízunk benne, hogy együttműködésünk segíti Önöket üzleti céljaik elérésében."