Projekt: Tiszai 6 előszerelt kocsis szerelvény

Megújult Magyarország egyik legfontosabb vasúti pályaudvara

2021. évben a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. pályázatot írt ki különféle egyszerű és átszelési kitérők beszerzésére, amelyek több fontos pályaudvaron és vasútállomáson kerülnek beépítésre. Ezek közül az egyik legfontosabb, volumenét és műszaki tartalmát tekintve talán a legkülönlegesebb Miskolc Tiszai pályaudvar. A felépítményi szerkezetek gyártása 2021-2022. években történt, beépítésükre 2022. évben került sor.

A VAMAV Kft. 4 csoport egyszerű kitérőt, 11 csoport átszelési kitérőt és 3 csoport kettős vágánykapcsolat belső magot (KPVK), összesen 18 szerelt egységet gyártott Miskolc Tiszai pályaudvarra. A beépítést a MÁV FKG Kft. szakemberei végezték. A kitérők és átszelések előszerelt (ES) kivitelben, WTW speciális ferde szállítószerelvényeken kerültek kiszállításra és nagy teherbírású, önjáró KIROW KRC 1220 típusú vasúti daruval kerültek beemelésre. A kitérők beüzemeléséhez és beszabályozásához a VAMAV Kft. helyszíni támogatást nyújtott, mely szolgáltatását a társaság minden általa gyártott és forgalmazott átszelési és nagysugarú kitérőhöz a szállítási terjedelem részeként automatikusan biztosítja.

A felújítási munkák befejeződtek, hozzájárulva ezzel a forgalombiztonság és a szolgáltatási színvonal növeléséhez, valamint a gazdaságos üzemeltetéshez, az utazóközönség, a fuvaroztatók és a vasútüzemeltetők javára és megelégedésére.