MÁV Pályakezdő Diplomás Program

A MÁV Pályakezdő Diplomás Program keretein belül VAMAV üzemlátogatás került megszervezésre

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően ebben az évben is elindult a MÁV frissdiplomás utánpótlás programja, a Pályakezdő Diplomás Program, amelynek keretein belül 2022. május 27-én VAMAV üzemlátogatásra invitáltuk a programban résztvevő fiatalokat.

A programban a VAMAV-hoz csatlakozó frissdiplomás munkavállalók is részt vesznek évről évre.

A MÁV Zrt. utánpótlásprogramjának célja a friss diplomás pályakezdő szakemberek felvétele és hatékony integrálása a vasúttársaság szervezetébe, lojalitásuk erősítése, elkötelezettségük fenntartása, motivációjuk növelése. Az elmúlt tíz évben közel 300-an nyertek felvételt a pályakezdő diplomás programba, közülük sokan ma már operatív szintű vezetői vagy szakértői munkakörben tevékenykednek.
A vállalat szervezetfejlesztési csapata a program fő szervezőjeként céljául tűzte ki, hogy élményt és hosszú távú szakmai kapcsolódásokat biztosítson a résztvevők számára az egyes rendezvényeken.
A fiatalok meghívást kaptak például egy háromnapos programra, ahol különböző feladatokon és gyakorlatokon keresztül megismerhették egymást, elmondhatták véleményüket a vasútról, megtapasztalhatták az együtt gondolkodás és a közös munka lehetőségeit. Csapatversenyekben is részt vehettek, amelyek során több kreatív és érdekes feladatot oldhattak meg. A menedzsment részvételével megtartott kerekasztal-beszélgetésen azonnali párbeszédeket indíthattak a vállalatok első számú vezetőivel, ízelítőt kaphattak a szervezeti kultúrából, és meghallgathattak személyes karriertörténeteket is.

További részletek a csatlakozással kapcsolatban: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/palyakezdo-diplomas-program